2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 16. märts 2016

Available: A Memoir of Heartbreak, Hookups, Love and Brunch



Raamat: Available: A Memoir of Heartbreak, Hookups, Love and Brunch by Matteson Perry (24.05.2016)
Hinne: B+
See on päriselu romantiline komöödia poisist ja tüdrukust – ja kahekümne üheksast teisest tüdrukust: lugu ootamatust lahkuminekust, ühest vabatahtlikult vallalisest aastast ning kuidas „hea poiss“ 21 sajandi kohtingumaailmas ellu jäi.

Matteson Perry on Hea Poiss. Ta mäletab sünnipäevi, keerab viisakalt oma pilgu metroos kõrvale ja talle meeldivad lauamängud. Ta on sarimonogaam ja ta pole kunagi võõrast inimest kohtama kutsunud. Kuid kui see neiu, keda ta Selleks Õigeks pidas, ta maha jätab, otsustab ta oma elu muuta. Ta koostab plaani: 1. Olla aasta otsa vallaline. 2. Käik paljudel kohtingutel. 3. Ole kõigiga aus. Tema eesmärk ei ole kättemaks, või muutuda elumeheks, ta tahab lihtsalt muuta oma tavalist käitumismudelit, lõbutseda, ning leida iseennast. Kiire taibuga Perry heidab end kaasaegse maailma digitaalsesse kohtingumaailma, kuid ta leiab et tema vägagi hea plaan, ei pruugi teda sugugi voodisse viia. Selle aasta jooksul käis ta kohtamas pea kolmekümne erineva naisega, kelle hulgas olid ka Rootsi turist, keskkooliaegne silmarõõm, uussündinud neitsi, näitlejanna, lesbi ning hammustaja.

Selles raamatus tutvustatakse lugejatele kohtingumaailma salapäraseid nurjunud alustus fraase, ebamugavaid kohtumisi, ebamugavaid tekstisõnumeid, ning eneseavastusi. Lugejatega jagatakse üksiku elu tõuse ja mõõnu ning õppetunde mida see aasta andis. Aus, empaatiline ning naljakas Available on põhimõtteliselt päriselu rom/com sellest, kuidas õpitakse kohtingul käimist, leitakse armastus ning elu muutub paremaks.
Memoirs, Humor

Pärast seda eelmist meeste kohtinguabi raamatut, otsustasin ma siis ette võtta teise mehe poolt kirjutatud kohtingute memuaaride raamatu, mis mind NetGalleys ootas. Ja kuid neid kahte raamatut võrrelda, siis käes olev raamat, Saadaval, on võrratu! Miks mulle siis see raamat meeldis? Sest see lugu oli meelelahutuslik ja samas ka abistav. Üksinda pole kerge olla ning huvitav on lugeda teiste inimeste kogemustest.

Matteson oli alati olnud tagasihoidlik, kui tegemist oli naistega. Tal polnud tüdruksõpra keskkoolis, kui kõik teised poisid juba ammu kohtingul käisid, suudlesid jne. Oma esimest tüdruksõpra kohtas ta ülikooli sissejuhataval nädalal ja nad jäid kokku kogu ülikooli ajaks. Peale lõpuaktust läksid nad eri suunas ning peagi leidis Matteson endale uue tüdruksõbra. Ja nii edasi, väga väikeste vahedega, oli tal kokku seitse tüdruksõpra, kelledest viimasega kolisid nad koos LA’sse ja võtsid koos ka koera, kuid ikkagi jättis tüdruk ta maha. Ta oli alati olnud hea poiss, ta ei suutnud kunagi ühtki suhet lõpetada, sest teda kohutas mõte üksi jäämisest, seega ta pigem püüdis parandada parandamatut, kui et oma piinad lõpetada. Kui ta viimane tüdruksõber ta juurest siis lahkunud oli, sai ta ühel õhtul kokku oma kauaaegse sõbraga, kes oli just tagasi tulnud Bunrning Mani festivalilt ja mees rääkis talle oma uskumatutest seksi seiklustest. Seega otsustas Matteson, et ka tema läheb järgmisel aastal Burning Manile, kuid see tähendas ju seda, et kui ta tahab kogeda kõike Burning Manil pakutavat, ilma, et tal kellegi ees süümekaid võiks tekkida, peab ta selleks ajaks veel vaba ja vallaline olema. Ja nii sündiski Plaan – jääda aasta vältel vallaliseks, käia paljudel kohtingutel ja õppida tundma iseennast ning oma soove ning peale Burning Manil käimist leiab ta siis endale selle, kellega kokku jääda.

Kellegi sellise jaoks, kes tegelikult polnud oma elus palju kohtingutel käinud, oli algus päris raske – kas ta peaks laskma oma tuttavatel endale kedagi soovitada või peaks pöörduma online kohtingute poole? Noh, selle aasta jooksul proovis ta kõike – sõprade sõpru, online, fänne klubist, tüdrukuid ööklubist, mõned kohtingud olid kiired, mõned venisid liiga pikaks, mõned mõistsid, et ta ei soovi püsisuhet, teised kuulsid pulmakelli juba esimese suudlusega, mõned olid toredad, mõned hirmutavad, mõnedega jõudis ta voodisse, teistega lõppes lugu enne kui nad kokkugi said.

Pärast Burning Mani, kus ta veetis suurepärastelt aega, koges uskumatuid asju, kuid tema seksiseiklused jäid siiski tagasihoidlikuks (vaid üks Eestist pärit tütarlaps, kes nende seltskonnaga kaasas oli :)) oli aeg hakata vaatama millegi tõsisema järele. Selle aasta jooksul, mis ta üksi oli, oli ta  piisavalt õppinud tundma end ja oma soove, et ta leidis selle tüdruku, kellega ta oli valmis pikemaks suhteks peaaegu kohe, kuigi see polnud siiski päris ikkagi see, otsustas ta proovida. Proovimine lõppes paar kuud hiljem. Kuid see tüdruk keda ta tegelikult ihaldas ja kellega ta kõige paremini sobis oli keelatud – ta oli Mattesoni sõbra endine tüdruk ja nende kõigi ühine sõber. Kuid lõpuks otsustasid nad siiski oma soovid proovile panna, paar kuud hiljem (pärast järjekordset Burning Manil käimist) nad abiellusid ja on ka kaks aastat hiljem endiselt õnnelikus abielus. See on päriselu rom/com.
 
See oli üks tõeliselt hea lugemine, inspireeriv lugemine ja meelelahutuslik lugemine JA seda raamatut annan ma hea meelega lugeda ka oma vennapojale JA ma tahan minna Burning Mani festivalile!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar