2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 9. märts 2016

Mõrvade ja Armastuse Retseptid (Recipes for Love and Murder)



Raamat: Recipes for Love and Murder (Tannie Maria #1) by Sally Andrew (tõlk Madis Jürviste) (2015, 2016) Varrak, RR, A
Hinne: B
Saage tuttavaks Tannie Mariaga, naisega kellele meeldib väga kokata ning natuke kirjutada. Tannie Maria kirjutab retseptiveergu kohalikus Klein Karoo Gazettis.

Ühel pühapäeva hommikul, kui Maria naudib jahutavat õrna tuult läbi köögi akna, keetes aprikoosi moosi, kuuleb ta kriiksumist ning tümpsu, mis teavitab tema parima sõbranna Harrieti saabumist. Mida aga Maria siis veel ei adu, on see et Harriet on toomas talle esimest koostisosa kahe uue retsepti tarbeks (retseptid armastuseks ning mõrvaks) ning tervet korvitäit katsumusi.

See lugu on suurepärane segu intriigidest, piimatortidest, sõprusest viivad Tannie Maria tema esimesele uurimiskäigule. Sellega vaid äratatakse teie isu tervele uuele põnevale sarjale …
Mystery, Thriller, Romance

Sally Andrew Mõrvade ja Armastuse Retseptid on üks väga põnev lugu täis mõrvamüsteeriumi, millesse on natuke lisatud ka romantikat, kurbust, armastust, toitu, kaunist loodust ning sõprust. Tannie Maria oleks nagu segu Miss Marplest, Nero Wolfest ning Nigella Lawsonist – ta ei lähe otsima probleeme, probleemid leiavad teda ise üles, talle meeldib probleeme lahendada ning talle meeldib toit, ning tema toit on toitev, maitsetest tulvil ning šokolaadine. Mingis mõttes meenutab ta mulle mu ema.

Lugu on siis Tannie Mariast, kes kirjutab toidust kohalikus Klein Karoo Gazettis koos oma sõbrannade Harrietti ja Jessiega. Hattie palub tal ühel päeval lisada oma toiduveerule ka nõuandeid armastusest ja suhetest. Kuid mida Tannei Maria ka teab armastusest või suhetest, tema oma surnud abikaasa oli vägivaldne ja Maria kartis teda. Kuid ta teab palju toidust ning ta võib alati proovida anda nõu koos hea retseptiga.

Stoep
Kui tema lauale koos teiste nõuande kirjadega saabub ka kiri abivajavalt Martinelt, kelle abikaasa on samuti vägivaldne, tunneb Maria, et ta peab aitama ja seda mitte ainult retseptiga. Kuid kui Martine siis surnult leitakse, ning tapjad ei saa olla ei ta abikaasa, parim sõbranna ega ka endine poisssõber, muutub lugu ohtlikuks. Lisaks sellele hakatakse ka Tannie Mariat ähvardama, et ta uurimise lõpetaks ning siis läheb ka Jessie kaduma … see kõik on palju rohkem, kui see mida Tannie Maria tahta oskas, kui ta nõuandeid hakkas retseptide juurde lisama.

Veld
Kuid selles väikses Ladysmithi linnakeses on vägagi ahvatlev politsei pealik Kannereyer, Martine onutütar Candy tuleb ka linna, et uurimist aidata, Dirk/Anna/John on valmis milleks iganes et leida Martine tapjat et teda siis korduvalt tappa. See kõik on üks paras hullumaja, kuid selles hullumajas on ikkagi oma paras kogus huumorit ning kõik lõppeb mingil määral õnnelikult.
Koeksister

See oli väga kaasakiskuv lugu ja raamatut oli väga raske vahepeal käest panna. Väga hea lugemine.

Melktert
Raamatu lõpus on ka retseptid enamus roogadele, mida Tannie Maria raamatus valmistab, kuid me sööme ju esmalt silmadega aga nende retseptide juurest puuduvad pildid. Isegi interneti otsing ei andnud palju visuaalset kaasabi. Seega ulatasin ma raamatu oma töökaaslasele ja toidublogijale Krislile, kes siis loodetavasti tasapisi paneb toitudest pilte ja omapoolseid kommentaare üles oma toidublogisse Bear and Plants.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar