2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 22. märts 2016

Sea of Stars



Raamat: Sea of Stars (Kricket #2) by Amy A. Bartol (2015)
Hinne: C
Kaheksateist aastane Kicket Hollowell otsis oma kohta siin maailmas, kui ta vastas et universum on palju suurem – ja ohtlikum – kui ta eales arvatagi oleks osanud. Nüüd, kui ta on viidud hoopis teissele planeedile, Ethar, õpib Kricket tundma oma oskust näha tulevikku ning see teeb temast vägagi ihaldusväärse saagi … ning sõja põhjustaja tema vanemate klannide vahel. Vastavalt Alameeda ettekulutusele tõuseb üks maja vlitse3ma ning teised hävitatakse, ning vastavalt ettekuulutusele peaks Kricketi oskus näha tulevikku olema just see relv, mis määrab võitja ja kaotajad.

Krricket on nii Rafe kui Alameeda majade sihtmärk ning selles segaduses leiab ta kaitset – ja kodu – Trey, käte vahel, kes on tema Etharianist ihukaitsja, kellest sai ta poisssõber. Kuid tema nägemused teda ees ootavast tulevikust on vägagi häirivad, eriti kui ta peab selgeks saama, kas tema võime näha tulevikku annab talle ka võime tulevikku muuta, või on tema tulevikk sama kindel kui muutumatud tähed.
Fantasy, YA, Paranormal, Romance

Kui esimene raamat on enamjaolt sellest kuidas Kiricket reisib oma vanemate planeedile, kuidas ta õpib seda uut maailma ja seal elavaid olendeid tundma, ning tutvub rohkem ka oma annetega, siis teine raamat on rohkem sõjast ning tema ning Trey suhetest.

Pärast seda kui Trey viis Kricketi nende armee lendavale laevale, lootes et Kricket värvatakse ka armee ridadesse, toovad nad tegelikult sõja laeva. Uued auahned inimesed näevad võimalusi võimu enda kätte võtmiseks ning Kricket on nende kõigi jaoks hüppelauaks. Seega pärast seda kui Kricket päästetakse piinamiskambrist ning vangist ka teised tähtsad isikud, hävitatakse Taeva loss ning sõda lahvatab suure leegiga lõkkele.

Trey ja Kricket peidavad end keset lahinguid. Peidus olles saavad nad üha lähedasemateks. Natuke enne seda kui Kyon nende peidupaiga leiab, lahkuvad nad linnast ning asuvad rännakule teise eraldatud kohta, kus nad loodavad mingi aeg end peita. Kuid Kricket on ju probleemide magnet ning pealegi avastab ta et ta polnud ainuke tütar oma emale ja oma vanematele, ta lihtsalt on kõige tuntum. Seega kui ta pannakse valiku ette, kas Trey või tema õe elu, otsustab ta iseennast ohverdada, et nende mõlemi elud päästa.

Teine raamat on täpselt sama kaasakiskuv kui esimenegi. Jah, selles raamatus on palju rohkem romantikat ning kudrutamist, kuid samas antakse ka palju infot selle imeliku maailma kohta, kuhu Kricket sattunud on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar