2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 26. mai 2016

The Adventuress



Raamat: The Adventuress (Lady Emily #10) by Tasha Alexander (2015)
Hinne: C
Emily ja tema abikaasa Colin on tulnud Prantsuse Rivierasse, et tähistada rõõmsat sündmust – Emily eluaegse sõbra Jeremy, Bainbridge krahvi ja Amity Wellsi, Ameerikast pärit pärianna, kihlust. Kuid nende pidustused peatuvad, kui saabub teade, et üks nende seltskonna liige on surnud, ilmselt sooritanud enesetapu. Emily ei usu politsei otsust, ning kasutades kõiki oma uuria oskuseid, püüab ta tõde teada saada ning järgmist tragöödiat ära hoida.
History, Mystery, Romance

Esmalt tahan ma öelda, et ma pole lugenud Leedi Emily sarja eelnevat üheksata raamatut. Kuid sellest pole ka midagi, sest see raamat oli täiest eraldi loetav, kuid ta tekitas ka huvi eelnevate lugude vastu.

See lugu on siis Emilyst ja tema kallimast sõbrast Jeremyst ning tema kihlatust Amityst. Nad on läinud üheskoos Amity vanemate ja vennaga, Jerely vennaga ning paljude teiste  sõpradega tähistama Jeremy ja Amity kihlust Cannesse. Kogu lugu algab öösel, kui Emily hotellitoa ukse taha tullakse teavitama, et Inglise krahv on surnud. Esmalt on Emily kohutavas šokis, et tema armsaim sõber on surnud, kuid peagi selgub, et Jeremy voodis on surnult leitud hoopis üks teine nende seltskonna liige, ning tundub nagu ta oleks sooritanud enesetapu. Enesetapu vahendiks on pudel wiskit, milles on rohkel mürki. Ja kõik usuvad seda enessetapu teooriat, isegi Emily abikaasa Colin, kes peaks ometi olema vägagi andekas uurija. See teooria on täpselt sama usutav nagu see, et keegi võik sooritada mitmete torkehaavadega enesetapu (jah, täpselt, ta lihtsalt kukkus korduvalt noa otsa).

Igatahes … esmalt on seltskonna meeleolu rikutud, kuid Amity ei saa ju lubada, et keegi või miski tema kihluspidu rikuks, ning seega läheb peagi kõik edasi nii nagu esialgu oli planeeritud. Kuid siiski ei jäta nende seltskonda maha imelikud juhtumised ning tundub nagu keegi kurikaval püüab kas lõpetada Jeremy eluküünalt, või siis veenda kogu seltskonda, et Emily on armukade ja ei taha et Jeremy Amityga abielluks. Pahariks sobiks nii mõnigi selle seltskonna liige, kuid lõpuks tuleb siiski välja, et selle kõige taga on kõige loogilisem tegelane.

Mingis mõttes meenutas see lugu Miss Marple seiklusi, kuid vaid teatud mõttes. Ning samuti oli see ka väga sarnane Anne Perry Sharlotte ja Thomas Pitti sarjale. See oli huvitav ja meelelahutuslik lugu, kuid kas see oli ka piisavalt huvitav, et leida aega eelnevate raamatute lugemiseks … vist siiski mitte, sest see lugu siiski polnud lihtsalt nii väga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar