2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 5. mai 2016

The Raven King



Raamat: The Raven King (The Raven Cycle #4) by Maggie Stiefvater (2016)
Hinne: B
Mitte miski, mis elab, pole ohutu. Mitte miskit, mis on surnud, ei saa usaldada.

Juba aastaid on Gansey püüdnud leida kadunud kuningat. Üksetise järel kisub ta oma otsimisse ka teisi enda ümber: Ronani, kes varastab unenäost; Adama, kelle elu pole enam tema enda oma; Noahi, kelle elu pole enam vale; ja Blue kes armastab Gansey’d … ning kes teab kindlalt, et tema saatus on poiss tappa.

Nüüd on alanud lõppvaatus. Unenäod ja luupainajad muunduvad. Armastus ja kaotus on lahutamatud. Ning nende otsimist ei saa hoida kindlal rajal.
Fantasy, Paranormal, YA

Olenevalt sellest, kus te alustasite, oli see lugu unenäost, magamisest. Kas see oli siis Gansey, või Blue, või Ronani või Adama uni, või luupainaja, või kõik vaid tundus kui uni, oli kõik ikkagi maagiline ning kohutav, kuid ikkagi oli lugu seotud Cabeswateri või Glendoveriga.

See on siis sarja neljas ja viimane raamat ja siin saavad lahenduse ka viimased seni veel ebaselged olnud asjad, kuid samas mitte päris kõik.

Gansey teab seda, et enne järgmist kevadet ta sureb, ta lihtsalt ei tea täpselt kuna ja kus, kuid ta teab kuidas – kui Blue teda suudleb. Kuid vaatamata sellele, ei suuda ta siiski Bluest eemale hoida. Ka Blue teab, et ta on Ganseyle ohtlik, kuid ta armastab Ganseyd, seega peavad nad lõpuks oma suhtest rääkima ka Ronanile ja Adamale . Kõige muu kõrval, mis Henriettas ja Cabeswateris toimub, on nende suhted vaid väike probleem.

Nende eelmise otsingu käigus äratasid nad millegi, mis hüüd hävitab kõike mis on seotud unenägudega ja loomisega. See miski soovib vaid hävitada ja kui tal ka kästakse midagi luua, siis ta loob selle miski hävitades Cabeswaterit.
Chiara Bautista

Ronan püüab aru saada, mis tema unenägudes valesti on ja ühejärjekordse luupainaja eest põgenemise käigus, toob ta kogemata endaga kaasa oma tavalise unenäo kaaslase – Orvu tüdruku. Kui nad tahavad Orvu tüdrukut Ronani ema juurde viia, näevad nad selles unenäo metsas midagi, mis neid väga murelikuks teeb ja eriti Adamit, kes on ju metsaga seotud.

Nad kõik on tähtsaid asju enda teada hoidnu, ning kui juba saladuste paljastamiseks läheb, tuleb ilmsiks nii mõndagi, mis muudab kõik toimuva nii mõnegi jaoks neist veelgi ohtlikumaks. Kuid samas annavad need uued teadmised neile rohkem kindlustunnet ja põhjust rohkem oma olemasolu eest võidelda.

Chiara Bautista
Nendega ühineb ka veel üks Kaarnapoiss – Henry – kes ei ole ka päris tavaline inimene ja aitab neid, neid nende Glendoveri otsindutel, sest hetkel ei näe nad küll ühtki teist võimalust Cabeswaterit päästa.

Lõpuks läheb kõik ikka nii nagu ennustatud oli, kuid keegi ei tea ju tegelikult seda, kuidas kõik edasi läheb, peale ennustuse täitumist.

See viimane raamat oli täpselt samamoodi nagu ka esimesed kolm – tunne nagu näeks ärkvel olles und ja iial ei saa olla kindel, kas loetu oli meenutus juba toimunust või oli kõik veel uus ja tundmatu, kas see oli su enda uni, või kirjaniku oma. 

Ja ka see oli väga hea raamat, ning väga hea lõpp sarjale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar