2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 21. juuni 2016

Irregular Verbs and Other Stories



Raamat: Irregular Verbs and Other Stories by Matthew Johnson(2014)
Hinne: A
keluraga: uude külasse kolimine
lunak: otsida midagi seda leidmata
mencintai: viimast korda armastada

Saage tuttavaks süümepiinades hooldajaga, kes ühineb oma zombistunud patsientidega nende viimasesse elupaika; üksiku sõduriga, kes on valves üksildasel Artilisel saarel, et kaitsta seda kohta sissetungi eest, mis võib olla ka tema ettekujutus; rahvalaulikuga, kes püüab Põrgusse ametiühingut luua; ning eradetektiiviga, kes võtab sinu töö vastu vaid siis kui sa oled surnud. Külastage iidsest roomast põgenike varjupaika; kadunud maailma, mille on elustanud oma mälestustest internetiavaruste jaoks, saare viimane elanik; ning restorani, mille omaniku vaim ei taha kuidagi lahkuda oma viimaselt peolt. Avasta draakoni varanduse halbu mõjusid, sidet Mark Twaini ja Frankensteini vahel ning maagilist mustsõstra moosi mõju – seda kõike imelike, naljakate ning südant kriipivate lugude kogumikus, mille autoris on Matthew Johnson.
Time Travel, History, Romance, Action, Fantasy, Anthology

Evaregulaarsed verbid on üks suurepärane kogumis lugudest milles räägitakse  … kõigest.

Siin on lugu abikaasast, kes pärast oma naise surma hakkab unustama nendevahelist keelt, ning meeles pidamiseks hakkab ta sõnu üles kirjutama esmalt paberile, siis põrandale ja lõpuks omaenda nahale. On ka lugu iidse Rooma põgenikest, kes on tulnud kaasaega, kuid ei suuda siinse eluga kohaneda, ning tahavad tagasi. Lugu Noveau-Orleansi detektiivist, kes uurib kellegi tapmisähvardust, kuid selgub, et see keegi polegi inimene. Ja ka lugu poistest, keda meelitavad maagilised olendid jäneseurgu, mille kaudu nad satuvad Imedemaale, kus nad peavad töötama julma jänese ja siili alluvuses. Ja siis on veel ka lugu ooteruumist, enne viimast lahkumist, kus saab ingli abiga vabaneda pagasist, mida sa kaasa võtta ei tahaks.

Ning siis on siin ka lugu õnnelikust perekonnast, kuid kuna pereisa on kaotanud töö, siis ei saa ta maksta enam masina eest, mis täitis nende tütre kohta ning …. Ja siis on siin ka muinaslugu kolmest vennast, ning sellest mis tegelikult toimus. Ja lugu väga hoolikast söögitegemisest, ning kokast kes ei lase mitte millelgi rasku minna, ning ei kasuta toiduks ühtki elusolendit, kes vabatahtlikult end ei ohverda. Ja kas sellest, kuidas odavaimad tooted on toodetud Põrgus. Kuidas Juudid on lõpuks leidund oma lubatud „maa“. Ning ka lugu tuleviku ennustajatest, kes vaatavad võimalikke tulevikke, kustutavad kohutavaimad ning kui nad leiavad ideaalse, ei taha nad sealt enam tagasi tulla.

Ning veel on siin lugu ühest vägagi jutukast vaimust, kes ei taha kuidagi lahkuda, ning kui ta poeg on juba lootuse kaotanud, leiab ta oma isa jaoks teise vaimu, kes vajab kaaslast selleks, et veel natukeseks siia jääda. Ja siis on ka lugu kodumasinate kaugoperaatoritest, kelle puhkeaega hakkavad risustama rämpskirjad. Ning veel üks muinasjutt süprusest, kadedusest, ahnusest ning draakonitest – „Ära kunagi ole surnuna väärtuslikum kui sa oled elavana“. Ning veel üks lugu Noveau –Orelansi valitsusest ja sellest, kuidas nad pärismaalasi ohjavad. Ning ka lugu Mark Twaini Hüppavast konnast – Frankenstein konnast. Ja ka metsistunud vanuritest, kes on muutunud surmavalt ohtlikeks teiste elavate suhtes.

Ja veel on siin üks imearmas muinasjutt sõlmedest ning draakonitest. Ning ka lugu Jääst, üksildusest ning segadusest. Ka lugu ajaloo valvuritest, kes hoiavad liialt kinni väikestest mälestusesemetest, mis meenutavad muudetud minevikku. Ning kurb lugu kangelase lõpust (alles hiljuti oli kinos üks teine võimalus tema lõpust ;)). Ja lõpuks on suurepärane lugu sellest, kuidas ühe vee alla vajunud saare mälestust hoitakse elus.

Iga lugu siin raamatus on uskumatult suurepärane, neil kõigil on oma eriline maailm, oma erisugune hääl ning erakorraline hing. See on üks suurepärane näide sellest, et raamatut ei saa hinnata kaane järgi, sest selle tagasihoidluku kaane järgi ei suudaks kuidagi uskuda, kui rikkalik on selle raamatu sisu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar