2024

2024

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It

esmaspäev, 25. juuli 2016

The Blossom Sisters



Raamat: The Blossom Sisters by Fern Michales (2013)
Hinne: C
Gus Hollister on oma edu saavutanud tänu oma vanaemale, Rosele ja tema kahele õele, Irisele ja Violetile. Nad kasvatasid teda, saatsid ta õppima parimatesse koolidesse ning aitasid tal alustada ka oma raamatupidamisäriga. Rose ostis Gusile isegi selle maja, kus Gus koos oma abikaasa Elainega elab.

Kuid nüüd on Gus ilma jäämas kõigest – oma kodust, autost ning ärist. Kuid kõige halvem on see, et ta on võõrdunud oma kallist vanaemast, kes püüdis teda hoiatada, et ta abikaasa Elaine on ihne. Meeleheitel ning kahetsevalt pöördub Gus tagasi Rose talumajja. Kuid lõhutut polegi nii väga kerge taas parandada. Aga perekond ning andestamine käivad käsikäes, ning Gus ei anna väga kergelt alla. Sest vahet pole, kui hirmutav võib algus olla, tulemus võib ikkagi olla palju parem kui lootagi oskad – eriti siis kui Blossomi õed on sinu poolel …
Romance, Drama

Mulle meeldivad Fern Michaelsi raamatud, just need raamatud mis pole tema tavalisest sarjast – Sõsarkond – sest need teised lood on alati põnevad ja huvitavad.

Seekordne lugu on siis Gusist, kelle abikaasa teatab talle aasta kõige raskema päeva õhtul – see kõige raskem päev on siis Ameerika raamatupidajate jaoks päev, kuid tuleb esitada majandusaasta aruanded – et ta ei taha enam abielus olla ja selleks et mees teda ikka usuks, on ta kokku pakkinud kõik mehe asjad ning tõstnud need koos koeraga maja ukse taha ning hommikul on ta ka kavalalt mehelt auto ära võtnud ja tal polnud plaanigi seda enam tagasi anda.

Seega pea aasta pikkune abielu, mis oli rikkunud Gusi suhted tema vanaema ja vanatädidega, ning kus ta naine oli temalt saanud kõik mida ta soovis, kui ta vaid meest piisavalt sügavalt suudles (pea ta mandleid lakkudes), kuid ka Gus oli hakanud mõistma, et nii edasi ei saa ja tal oli just plaanis Elainele öelda, et ta ei kavatsegi oma vanaema enam eirata, kuid nüüd oli ta maja ukse taga, mille ta vanaema oli talle ostnud ja mille omandi oli ta lolli peaga naisega kahasse kirjutanud.

Ega tal muud üle ei jäägi, kui saba jalgade vahele tõmmata, koer Elaine väikesesse kollasesse põrnikasse pakkida ning vanaema ukse taha anuma sõita. Kuid vanaema ei lase teda sisse, ta on nõus küll talle autot laenama, et ta saaks oma kohvrid ära tuua, ning oma kontorisse magama minna, ning ka koera eest on ta valmis hoolitsema, kuid enda juurde ta Gusi ei võta.

Rosel, Violetil ja Irisel on saladus, mida nad ei taha Gusiga jagada, sest iial ei või teada, mida see tema rahaahne naine teha võib, kui ta teada peaks saama, kui palju Gusi vanaemal raha on. Seega olid nad Gusi pärast tema pulmi pärandustest ilma jätnud, ning nüüd ei ole nad mingi hinna eest valmis Gusi asjadega kurssi viima. Poiss peab ise hakkama saama oma jamadega.

Õnneks on linna tulnud Gusi lapsepõlvesõber Bernie, kelle juures ta saab esialgu ööbida, kes annab talle oma autod kasutada, kelle palgal olevad detektiivid hakkavad ta naise tausta ja igapäevaseid tegemisi uurima ning kelle advokaat, Jill – väike ning vägagi mitmekihiliselt ja vanamoodsalt riides neiu - võtab endale lahutuse asjade ajamise.

Gusi eesmärk number üks on suhted vanaema ja vanatädidega, siis teisel kohal on uus elamine ning pärast seda alles lahutus. Jill on algusest peale Gusi vastu tõre, sest Jilli jaoks siin maailmas on esmatähtis perekond (kuna ta on kaotanud oma perekonna) ning Gus on tema silmis tõsine töll, kes jättis oma vanaema ja tädid mingi naise pärast. Gus on aga see, kes hindab naistes eelkõige ilusat välimust ning tema jaoks on Jill naissoo kõige ebameeldivam esindaja, ning peale selle on ta ka veel tüütu.

Nii siis ongi, et Gus käib vanaema ukse taga kraapimas, kuni ta lõpuks sisse saab ja teda kogu nende äriga tutvustatakse ning antakse talle võimalus oma pattusid heastada, samal ajal uurib Jill Elaine tausta ning Elaine püüab siis vabaned oma viiendast või kuuendast abikaasast (Gusist) võimalikult soodsalt, kuid samas ei saa ta ka jätta oma lahutuse advokaadilt raha välja pressimast ning kõike seda püüab ta veel võimendada maagia abil, milleks vajalikud komponendid on ta saanud ühelt huvitavalt veebilehelt, kust on võimalik leida kõike eluks vajalikku.

Kogu see lugu iseenesest on ju huvitav ja pidevalt ootad, et mis huvitav vimka kust nüüd siis välja hüppab, kuid loo lõpp on kuidagi liiga lihtne ning liiga ilus. Hea kerge lugemine, kuid lugu oleks võinud põnevamalt lõppeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar