2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 30. november 2016

Someday, Someday, Maybe



Raamat: Someday, Someday, Maybe by Lauren Graham (2013)
Hinne: B
Franny Banks on New Yorgis elav algaja näitlejanna, kellel on jäänud vaid kuus kuud kolmeaastasest tähtajast, mille ta seadis iseendale NY tulles, et selleks ajaks peab ta olema midagi saavutanud. Kui seni on tema ainukesteks saavutusteks üheraline inetute jõulukampsunite reklaam ning ettekandja töö. Ta elab Brooklynis koos kahe toakaaslasega – ülikooli aegse parima sõbranna Janega ning ulmefilmide käsikirja kirjutaja Daniga, kes pole kohe üldse poisssõbra kandidaat – ning tal tunded tunded ta näitlemiskursusel käiva kahtlaselt võluva tüübi vastu ja ta otsib juukseproduktide kokteili, mis lõpuks aitaks tal ta metsikud juuksed kontrolli alla saada.

Samal ajal, kui ta unitab oma „tähtsast“ tööst õnnestub tal pääseda vaid pesuvahendi ja maapähklivõi prooviesinemisele. Raske on öelda, et kas tal saab otsa ennem aeg või raha, kuid igatahes tähendaks läbikukkumine seda, et tal pole mingeid oskusi, et reaalses maailmas hakkama saada. Franny isa tahab et ta tagasi koju tuleks ning õpetajaks hakkaks, ta agent ei helista talle tagasi ning tema kursusekaaslane Penelope, kes tundub teda toetavat, võin osutuda ka tõsisemaks konkurendiks.

Kunagi, kunagi, võib-olla on humoorikas ja tore debüütromaan eneseleidmisest, armastuse leidmisest ning mis kõige raksem, näitlejatöö leidmisest.
Romance, Fiction

25 novembril jõudis teleekraanidele Gilmore Türdukute neli uut osa – Gilmore Girls: A Year in the Life ja seoses sellega meenus mulle, et mul ootab juba ammu lugemisjärjekorras Lauren Grahami (Loralai Gilmore) raamat. Seega, esmalt vaatasin Gilmore tüdrukuid ja siis võtsin raamatu ette.

Kunagi, kunagi, võib-olla on tore lugu noorest näitlejannast, kes on kunagi endale lubanud, et kui ta kolme aastaga näitlemisega raha teenima ei hakka, siis ei saa temast veel üht tüüpilist NY ettekandjat, kes teeb seda tööd vaid ajutiselt, kuni ta leiab rolli, mis temast staari teeks. Kuid nüüd on jäänud vaid kuus kuud ja eelneva kahe ja poole aasta jooksul pole ta näitlemisega üldsegi edukas olnud.

Ta teeb ettekandjatööd, ta käib näitlejakursustel ja ees on ootamas kursuse näidisesinemine, mida tulevad vaatama paljud agendid nii teatrist kui ka filmitööstusest. Franny enda meelest läheb tal küll esinemine metsa, kuid vaatamata sellele, on temast huvitatud kaks agenti. Esimene on küll turvaline, kuid liiga rahulik, teine on hirmutav kuid kiire, ning ühtäkki on Franny-il prooviesinemised ja väike naerev osa pikaajalises taas ekraanile jõudvas telesarjas ning tema näitlejakursuse kõige edukam noormees tunneb tema vastu huvi.

Kuid see eufooria tipp on lühiajaline aga tähtaeg tuleb endiselt üha lähemale. Franny kaotab ettekandjatöö, agent ei anna talle prooviesinemisi, poisssõber teeb imelikke ettepanekuid …

Tähtaeg möödub ja Franny peab otsustama, kas alla anda või loota, et see mis esialgu tundus vale, võib olla just see õige ja seda paljude asjade kohta.

See lugu on kaasakiskuvalt humoorikas, mõtlemapanevalt vaimukas ning täpselt just selline mida võiks Lauren (Loralai) kirjutada :).

Ühe lõigu sellest raamatust tahan ma teienigi tuua:

FASTER- don’t talk down to the audience, take us for a spin, don’t spell everything out for us, we’re as smart as you – assume we can keep up;
FUNNIER – entertain us, help us see how ridiculous and beautiful life can be, give us a reason to feel better about our flaws;
LOUDER – deliver the story in the appropoate size, DON’t be indulgent or keep it to yourself, be generous – you’re there to reach US.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar