2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 11. jaanuar 2017

Eighty Days Red



Raamat: Eighty Days Red (Eighty Days #3) by Vina Jackson (2012)
Hinne: C
Maailmakuulus viiuldaja Summer Zahova tuleb tagasi Londonisse – linna kust tema jaoks kõik alguse sai. Ta on taas vaba ning vallaline naudingute pealinnas, ning Summer võtab ette nii mõnegi kuuma afääri, haarab kinni uutest võimalustest ning reisib mööda Euroopat, et oma unistusi täita.

Kui Summeri kallis viiul varastatakse, viib saatus ta taas kokku karismaatilise Dominikiga. Nad kumbki ei saa eitada endiselt nende vahel särisevatele tunnetele, kuid nende ühine ajalugu on neile piisavalt haavu jätnud, ning nad mõistavad, et armastus ja kirg ei pea alati käsikäes käima. Summer teab, et kui ta mängib tulega, siis ta saab kõrvetada, kuid samas on mõningaid naudinguid, millest lihtsalt on liiga raske loobuda …

Kas Summer ja Dominik suudavad lõpuks ületada neid lahutavad tõkked ning kas Summer valib end juhtima oma pea või oma südame?
Erotica, Criminal Mystery

Kolmas raamat kaheksakümne päeva sarjast algab kaks aastat pärast Summeri ja Dominiki lahku minekut. Summer elab endiselt New Yorgis, ta on nüüd koos Simoniga, neil on kena tavaline vanilla suhe. Simon kontrollib iga hetk, kus Summer on ja mis ta teeb, sest sügaval sisimas ta teab, et ta ei suuda siiski Summerile pakkuda seda, mida ta tegelikult ihaldab. Nendel harvadel hetkedel, kui Summer on üksi, käib ta jooksmas, sest see on talle ainuke võimalus end kaotada, tunda seda valu/naudingu vahelist õhkõrna hetke. Ühel sellisel hetkel, kui ta oli endale uusi jooskususse ostmas, satub ta peale raamatule, mille autoriks on Dominik. Enne kui Dominik New Yorgist lahkus oli ta hakanud kirjutama ilukirjandusliku raamatut innustatuna sellest materjalist mida ta uuris seoses 1950ndate aastate ameeriklaste eluga Pariisis, sealsest muusikast ja kirjandusest ja peategelaseks on ta kasutanud Summerit, tema elu, tema kirge, tema katsetusi ja kogemusi. Kui Simon selle raamatu Summeri juures leiab, annab ta Summerile aega valida, kas nad jätkavad koos või lähevad lahku. Et Summer saaks rahus valida, läheb Simon ise koju Venetsuelasse.

Summer ei taha üksi New Yorki jääda, sest see pole tema kodu, see on Simoni kodu, seega läheb ta tagasi Londonisse, sest ka ta õde on sinna tulemas ja üheskoos kolivad nad Summeri vana bändikaaslase Chrisi juurde.

Chrisi uus bänd saab soendusbändisk ühele maailmakuulsale rockbandile ja ühe harjutamise ajal tutvustatakse ka Summerit ja ta õde Viggo Frankiga, megarikka rokkariga, kes koheselt Summerist lummusesse jääb. Chris kutsub Summeri ka nendega koos lavale esinema ja pärast esinemist lähevad nad kõik koos Viggo häärberisse. Kuigi Summer küsib korduvalt, kus on ta viiul ja kas keegi võttis ikka ta viiuli kaasa selgub siiski hommikul, et kuigi kõik olid kindlad, et transamehed panid viiuli bändi bussi, on viiul kadunud.

Summer oleks nagu oma käe ja ka klassikalise muusika soone kaotanud. Seega võtabki Chris ta endaga Euroopa tuurile kaasa, kus temast saab osa rock bändist.

Kui Dominik New Yorgist lahkus peale Viktoriga arvete õhendamist, kirjutas ta kui palavikus valmis oma esimese raamatu, kuid teine raamat, mida temalt nüüd oodatakse, ei taha kuidagi vedu võtta. Ta on mitmeid kordi alustanud, paljudel erinevatel teemadel. Ta ei taha enam Summerist kirjutada, sest see tähendaks neiut endiselt oma mõtetes hoida, kuid ta ju mõistab, et ta ei saa teda enam tagasi, nende lahkuminek oli liiga valus neile mõlemile. Kuid tema juures elab Lauralynn, üks eriline naine, kes mängib tšellot, on dominatrix ja oskab Dominiki vägagi korrapärase elu piisavalt segamini lüüa, et Dominik leiab uue teema millest kirjutada – mitte Summerist, vaid tema viiulist, kuulsast Belli viiulist. Kuid just siis läheb Summeri viiul kaduma ja kui Summer oma murega ja kahtlusega Dominiki poole pöördub, lubab mees teda aidata.

Nii siis ongi, et Summer tuuritab mööda Euroopat, Dominik käib oma raamatu tuuril mööda Euroopat, Lauralynn kohtub Summeriga Berliinis ja sensuaalne tantsija Luba, kellega Summer elab koos Viggo juures, kohtub Dominikiga Barcelonas.

Kui Dominik läheb lõpuks arvatavasse kohta viiulit otsima ja Summer küsib arvatavalt vargalt otse, kas viiul on tema käes, tähistavad nad Belli leidmist vaid neile omaselt. Nad otsustavad uuesti proovida kooselu, sest lõpuks ometi tunnistavad nad iseendile ja üksteisele, et nad armastavad üksteist.

Vot siis selline kolmas lugu. Natuke seksi, igas vormis ja igasuguste kaaslastega, tiba kriminaalset müsteeriumit, muusikat ja reisimist. Kuid tõsiselt jabur oli see, et kui nad lõpuks vargalt küsivad miks, on vastus see, et talle tundus, et Summer ei hooli oma viiulist, et ta ei tea, milline pärl tal tegelikult käes on. Ning selle asemel, et küsida, kas sa äkki tahaksid oma viiulit mulle müüa, ei, ta lihtsalt varastab selle. Kõik muud kallid ja erilised muusikariistad, mis ta on uskumatute summade eest oksjonitelt kokku ostnud, hoiab ta basseiniruumis, klaaskapis, mille uks ei olegi hermeetiliselt suletud, seega vaesed kitarrid ja viiulid ja puhkpillid, mille puit ilmselgelt paisub ja metall roostetab.

Täpselt samamoodi nagu ka kaks esimest lugu, on ka see täiesti loetav Vibraatori Raamatuklubi raamat, kui siin vaid poleks mõningaid absurdseid hetki, mis panevad pead vangutama ja mõtlema – Tõsiselst?!?!
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar