2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 12. jaanuar 2017

Waking Gods



Raamat:  Waking Gods (Themis Files #2) by Sylvain Neuvel (04.04.2017)
Hinne: A
Lapsena tegi Rose Franklin hämmastava avastuse – suure metallse käe, mis oli maetud sügavale maa alla. Täiskasvanuna on ta oma suurepärase teadlase karjääri pühendanud selle tähelepanuväärse leiu uurimisele – Miks oli selle titaanliku roboti tükid maetud kõikjale üle maakera? Aastatepikkune uurimine on toonud talle palju vastuseid – kuid samas veelgi rohkem segadusse ajavaid küsimusi. Vastused võivad olla lähemal kui kunagi varem, kui keset Londonit materialiseerub veelgi suurem robot kui Themis ning reageerib inimeste tegevusele surmava jõuga.

Nüüd on inimkond vastamisi nende kõige kardetuma tulnukate sissetungiga, kuna üle kogu maakerea ilmub teisigi kolossaalseid roboteid. Kuid Rose ja tema meeskond Maailma Kaitsmise Üksusest keelduvad alla andmast. Nad võivad olukorra enda kasuks pöörata, kui nad suudaksid lahti murda viimased tulnukate tehnoloogia saladused. Inimkonna parim relv tulnukate vastu on nende teadmised elu ja surma peale võitlemisest, et maad endale saada … ja võib-olla ka teisi planeete.
Thriller, Fiction

Teine suurepärane osa sellest äärmiselt põnevast roboti sarjast annab mingil määral vastuseid neile küsimustele, mis tekkisid esimese osas, kuid samas tekivad ka uued küsimused, mis ei saa veel vastuseid. Kaotatakse mõningad vanad tegijad, kuid samas tuleb juurde ka uusi peategelasi, ning raamatu lõpp paneb nii nutma kui naerma kui ka huviga uut osa ootama ja Eva viimast lauset võib lugeda üheks parimaks raamatu lõpu lauseks :).

Niisiis, Rose on tagasi, ta ei saa aru kuidas see päris võimalik on ja ta ei tunne end päris endana, kuid ta on tagasi ja ta peab jätkama sealt kus teine Rose pooleli jäi, kuid see kõik tundub nii vale. Hr. Nimetu juhib endiselt kogu seda suurt ettevõtmist ning Kara ja Vincent õpivad endiselt uusi asju Themise kohta.

Kuid siis ilmub Londonisse, Regent’s parki uus titaanlik robot, kelle soontes helgib teine värv ja ta on Themisest peajagu suurem. Mis see on, kas ähvardus, uurimisretk, sõprussidemete loomine? Päevi ei liiguta robot sõrmegi ja maailma vägevad püüavad otsusele jõuda mida teha. Maailma Kaitsmise Üksuse juht palub neid mitte midagi teha ja lasta tema teadlastel robotit uurida enne kui järgmist sammu teha, ning Themis isegi saadetakse teele, kuid enne veel kui Rose ja hr. Nimetu jõuavad vägevaid veenda, et ei ole mõtet kohe jõuga peale minna, jõuavad maailma vägaevad otsusele, mis jätab vaid ühe tegutsemise võimaluse.

Seekord on nii kaotusi kui võite (nii isiklikke kui ülemaailmseid) kui ilmselgelt pole see lõpp.

Aasta hiljem kui MKÜ teadlased on proovinud kõike ja katsetanud kõigega on nad tagasi täpselt seal kust alustasid. Seekord astuvad esimese sammu rahumeelsed linnaelanikud ja enne veel kui keegi jõuab kas keelata või lubada tuleb neil mõelda inimkonna päästmise peale, sest peale selle teise roboti „rünnakut“ jõuab maale veel lisaks 12 robotit, kes ilmuvad välja üle kogu maailma suuremates linnades, annavad edasi oma „sõnumi“ ning ilmuvad siis välja järgmises suurlinnas.

Kui esialgu on USA linnad veel sellest nimistust välja jäänud, siis lõpuks jõuab robot ka New Yorki. Nagu ikka, kõige ebasobilikumal hetkel on Vincent avastanud Themisel uue põneva võime, mis viib ta teiste juurest kaugele teadmatusse kohta, ning just siis saab ka Kara kirja inimeselt kellelt ta seda kõige vähem ootas ning sellest kirjast saab ta teada asjadest, mis panevad teda koheselt baasist lahkuma.

Inimkond on hävimas ning ainukesed, kes saaksid midagi selle ära hoidmiseks teha on kas segaduses, kadunud, oma isiklikul missioonil, ei tea sellest kõigest veel midagi või siis neil on infot aga nad ei saa seda jagada kas arusaadavatel või mittearusaadavatel põhjustel. Kuid alati on ju ka kõige suuremas katkupuhangus olnud neid, kes on haigusele immuunsed seega, tuleb selgeks teha, miks nad on immuunsed, kuidas seda ära kasutada ….

See lugu koosneb taas kord päeviku sissekannetest, koosolekute memodest, raadiosaadete ärakirjadest ja muudest failidest, mis toovad lugejani sündmuseid nii otsepildis kui ka meenutustena toimunust. Kõik toimub kiiresti ja kogu lugu on äärmiselt intensiivne, kuid isegi mina, kes ma tavaliselt pikkade teadusjutude peale kipun haigutama ja loo järje käest kaotan, lugesin seekord iga sõna ekraani külge kleebituna, sest see oli vägagi põnevalt ja arusaadavalt kirja pandud, isegi kui jutt oli DNA ja ANA (või muu algustähega lühendi) erinevustest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar