2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

laupäev, 29. aprill 2017

Amy Snow


Raamat: Amy Snow by Tracy Rees (2015) 
Hinne: B
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/27274338-amy-snow
Aastal 1831 leaiab kaheksa aastane Aurelia Vennaway oma perekonnamõisa pargist lumest alasti beebi. Ta vanemad on õuduses, et Aurelia on kellegi ärapõlatud järglase nende majja toonud, kuid Aurelia veenab neid last endale jätma, ning paneb talle nimeks Amy Snow. Amy kasvab üles kui teisejärguline inimene, kuigi ta elab Vennaway katuse all ning nad on Aureliaga sama lähedased kui õed. Kui Aurelia sureb kahekümne kolme aastaselt, jätab ta Amyle kümme naela ning Vennawayd viskavad ta koheselt majast välja.

Kuid Aurelia jättis talle palju rohkem. Amy saab peagi paki, milles on rikkalik pärandus, ning kiri Aurelialt, kus ta tunnistab, et ta on Amy eest suurt saladust varjanud, ning tahab seda saladust nüüd Amyga jagada. Hauatagant saadab Aurelia Amy aardejahile ühest Inglismaa otsast teise: aardejahile mille mõistatused saaks vaid Amy lahti harutada. Lõpus ootab teda elumuutev avastus ... kui vaid Amy suudaks kõik mõistatused lahendada. Lõpuks suudab Amy Vennawayde eest põgeneda, leida tõeline armastus ning saab ka teada oma sõbra suurima saladuse, saladuse mille ta on valmis endaga hauda viima.
History, Romance, Drama

Amy Snow on armas lugu leidlapsest, kelle elu algab kohutavalt, lapsepõlv on masendav ning enne veel kui ta jõuab täisealiseks saada kaotab ta oma kalleima sõbra ja kaitsja. Kuid tema kaitsja jätkab tema kaitsmist ka teispoolsusest.

Pärast matuseid ja testamendi ettelugemist lahkub Amy oma senisest kodust esimesel võimalusel. Ta kogu varandus on kümme naela ja ta ei saa hetkeksi jääda kohta, kus teda ei taheta. Enne veel kui ta lahkub saab ta Aurelialt esimese salajase kirja, kus on tema esimene ülesanne, mis saadab ta saladuse avastamise ja eneseleidmise teele.

See, et Amy reisib üksi on antud aja kohta äärmiselt ebatavaline ja kuna ta pole enne seda hetke kaugemale saanud kui lähimasse külla, siis on kõik tema jaoks uus – ööbimine kõrtsis, rongisõit, majutuse leidmine Londonis, Aurelia vihjete dešifreerimine ja järgmiste kirjade leidmine. Oma teel kohtub ta paljude erinevate inimestega, kogeb perekonna soojust, piirideta sõprust, esimest armumist, esimest pettumust, esimest balli, kohvikukülastsust, uusi riideid ... ta alles alustab oma elu ja Aurelia on oma aardejahi sättinud nii, et Amy saaks kogeda sama, mida tema koges oma reisidel ning samas õpiks ka erinevaid inimesi tundma ning et tal oleks valikuvõimalus, kas teha vigu või elada ettevaatlikult.

Amy aimab ära Aurelia saladuse enne kui ta on jõudnud jahiga lõpuni, kuid ta ei saa selles lõplikult kindel olla, kui ta lõpuni ei lähe. On piisavalt hetki, kui Amy pole kindel, kas üldse ta tahab lõpuni minna, sest Aurelia saladuste hoidmine haavab Amyt korduvalt ja lisaks sellele, hakkab aardejaht segama ta oma elu, kuna Aurelia nõuab saladust ning üksteisest kaugetesse kohtadesse reisimist, kuid Amy elu ei liigu ju vaid nii nagu Aurelia on talle ette kirjutanud. Amy peab tegema valikuid ja ta kogeb elu täiel rinnal, kogedes kõike, millest ta siiani on ilma jäänud ja pärast seda kui ta on jõudnud aadrejahiga lõpuni saab ka ta oma õnnelik elu alata.
See oli hästi kirjutatud täisealiseks saamise lugu. Siin oli põnevust, draamat, armastust, sõprust. Hea Jane Austenilik lugu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar