2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 3. aprill 2017

Paris for One and Other Stories



Raamat:  Paris for One and Other Stories by Jojo Moyes (2016)
Hinne: A
Pariis ühele on vastupandamatult romantiline kollektsioon lühilugusid, mis on täis huumorit ning südamlikust.
Nell on kakskümmend kuus ning ta pole veel kunagi Pariisis käinud. Ta pole ka kunagi käinud romantilisel nädalalõpul. Kõik teavad, et reisimine pole tema lemmik tegevus. Kuid kui Nelli poisssõber ei ilmu nende lühipuhkusele kohale, tekib tal võimalus tõestada kõigile, ka iseendale, et nad on tema suhtes eksinud. Üksipäini Pariisis olles, avastab Nell endast sellise versiooni mida ta polnud kunagi varem näinud: iseseisev ja kartmatu. Kas sellest võib saada tema elu kõige seiklusrikkam nädalavahetus?

Sama armsad, kaasakiskuvad ja humoorikad on ka kõik teised lood selles kogumikus: Kahe säutsu vahel, Pärastlõunane armastus, Tuvi pihus, Krokodilli kingad, Pantvangid, Mesinädalad Pariisis, Eelmise hooaja mantel, Kolmteist päeva John C-ga, Margot, Jõulunimekiri.
Romance, Humor,

Selles suurepärases kogumikus on kaks pikemat lugu ja ülejäänud on paarikümnelehelised. Enamus neist on romantika kas siis suhte alguses või juba staažika paari vahel, kuid on ka väheke kriminaalse kallakuga lugusid ning lugusid õnnelikest juhustest, mis võivad muuta kogu senise elu.

Esimene pikem lugu on siis sellest, kuidas Nell leiab end ootamatult üksinda Pariisist, kuigi ta oli lootnud veeta pika nädalavahetuse seal romantiliselt koos oma poisssõbraga. Esialgu on Nell paanikas ning kavatseb otsekohe koju tagasi sõita, kuid lõpuks veedab ta Pariisis vägagi üllatava ning romantilise nädalavahetuse. Kui jääda kinni sinna, mida oleme harjunud tegema, kuidas me ise oleme harjunud end nägema ja ka teised on harjunud meiega arvestama, siis ei muutugi meie elus midagi ja me ei kogegi midagi uut. Kuid vaid väike tõuge üllatavast kohast, võib avada meie silmad ja meeled ja see mida kogeme siis ei oska keegi ette aimata.
 
Teine pikem lugu on eellugu raamatule The Girl You Left Behind, sellest kuidas Sophie ja Edouard ning Liv ja David Pariisis oma mesinädalaid mööda saatsid. See lugu on põhimõtteliselt sellest, kuidas me võime olla iseendi kõige suuremad vaenlased ja kuidas seda nõrkust võivad ära kasutada need, kes meie õnne kadestavad.

See kogumik oli täis südamlike lugusid. Väga armas lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar