2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 21. juuli 2017

The Day of the Duchess



Raamat: The Day of the Duchess (Scandal and Scoundrel #3) by Sarah MacLean (2017)
Hinne: B+
See üks naine, keda ta kunagi ei unusta …
Malcolm Bevingstoke, Haveni hertsog on elanud viimased koma aastat omaalgatuslikus üksinduses, makstes sedasi vea eest, mida ta heastada ei saa ning armastuse eest, mille ta on kaotanud igaveseks. Kuid hertsogkond ei oota ning Haven vajab järglast, mis tähendab seda, et ta peab leidma endale abikaasa enne suve lõppu. Ainus probleem on selles, et tal on juba abikaasa.

See üks mees, kellele ta kunagi ei andesta …
Pärast aastate pikkaust eksiili, naaseb Haveni hertsoginna, Seraphina, tagasi Londonisse vaid ühe eesmärgiga – ta saab tagasi oma elu, leiab õnne, ilma meheta, kes ta südame murdis. Haven teeb talle ettepaneku – Sera saab oma vabaduse niipea, kui ta on leidnud endale asendaja … mis tähendab seda, et ta peab veetma suve koos abikaasaga, keda ta enam ei taha, kuid kellel ta vastu panna ei suuda.

Armastus mida kumbki eitada ei saa …
Hertsogil on vaid üks suvi, et oma abikaasat kosida ning veenda teda selles, et vaatamata nende katkisele minevikule, suudab ta naisele siiski pakkuda tulevikku ning muuta iga tema päeva Hertsoginna päevaks.
History, Romance

See on siis Räpaste õdede teine lugu (sarja teises raamatus olid Räpased õed vaid külalisesinejad) – vanima õe lugu, kes oli esimese raamatus juba abielus ja kelle abikaasa – Haveni - kalatiiki lükkamisega Sophie lugu ju algaski.

Sellest hetkest on möödunud üle kolme aasta. Selle kolme aasta sisse on mahtunud Sera ja Malcolmi tütre sünd ja surm, Sera põgenemine, Malcolmi Sera otsimine, Sera eneseleidmine ja nüüd, päeval kui Malcolm on taas valmis suvise vaheaja veetma mööda maailma Serat otsides, on Sera see, kes astub sisse lordide koja viimasele koosistumisele, et nõuda lahutust. See oli aeg, kus lahutuse sai anda vaid lordide  koda, kui enamus oli selle poolt. Kuid kohe on algamas suvine istungite vaheaeg ja Sera palve lükatakse edasi sügisesse.

Malcolm ei tahaks mingil juhul Serale lahutust anda, seega tulebki tal idee, et ta „nõustub“ Sera lahutusega, kui naine talle ise oma asemiku välja valib. Ja seda kõik nende maavalduses, et nad oleksid ikka mugavalt üksteisega lahutamatult koos, et Malcolm saaks oma abikaasatu uuesti kosida ja talle tõestada, et ta mõistab vägagi hästi oma vigu ja et ta usaldab oma naist nüüd.

Kuid Sera ei suuda unustada kuidas Malcolm käitus kui ta „sunniti“ Seraga abielluma, kui ta teada sai, et Sera on rase. Sera palus ja anus teda, et nad ei abielluks, kuid siis abiellus Malcolm temaga juba kiusu pärast, et kui ta oli võrku püütud, siis sipelgu nad selles üheskoos ja kumbki neist ei tohi õnnelik olla. Aga pärast tütre surma, kui Sera põgenes, sai Malcolm aru oma veast.

Seega kolm aastat hiljem, tuleb Sera tagasi Londonisse koos oma ameeriklasest sõbraga, kellaga koos nad on ostnud kõrtsi, mida Sera tahab ise pidada ja kus ta tahab õhtuti laulda, kuid ta ei saa seda teha kuni ta on abielus, sest seni kuna ta on abielus, pole tal õigust midagi omada ja kõik mis tal on on tema abikaasa oma.

Ning nii lähebki lahti jaht – üks peab jahti oma armastusele, teine vabadusele. Kummalgi oma arsenal (Seral on ta õed ja Ameerika sõber ja Malcolmil on aeg ning kannalikus). Kas nad mõistavad, et üks ei välista teist ja kas selgub, et aastaid tagasi arstide poolt pandud diagnoos oli vale?

Üks järjekordne suurepärane Sarah MacLeani raamat. Seekord ei ole see lugu kohtumisest, armumisest, tagaajamisest ning igavesest õnnelikust kooselust. Seekord on lugu hoopis õnnetust abielust, mis sai alguse nagu ikka ühest juhuslikust kohtumisest, sügavast armumisest, ning sellele järgnenud tobedast veast, mille tulemuseks oli õnnetu abielu, avalik abielurikkumine ning surnud laps. Lugu ei tooda lugejateni täpselt selles järjekorras. Lugejad kohtuvad selle õnnetu paariga esmalt nende kolme aasta järgsel taaskohtumisel, sealt viiakse nad kord tagasi kord lähemasse, kord kaugemasse minevikku, kuni on ära räägitud kõik tähtsamad hetked, mis neid sellesse oleviku hetke on toonud, ning siis jätkame ainult olevikus, et minna vastu ühisele tulevikule. MacLeani kangelannad on alati tugevad ja intelligentsed naised, kes ei muutu ka mehega kohtumisel puterdavateks lollikesteks (nagu mõnede teiste kirjanike ajaloolistes armastusromaanides), kes teavad, mida nad tahavad, mida nad peavad selleks tegema, et oma unistusi täita ning kui nad ka kogevad tagasilööke, siis nad õpivad neist. Ka tema meeskangelased pole rusikaga vastu rinda peksvad Tarzanid. Nad võivad küll aegajalt Tarzani rollis esineda, kuid sel juhul käib see asja juurde, sest üldiselt on nad ikka mõistlikud mehed, kes võivad olla oma elus vigu teinud, kuid nad tunnistavad seda ja muutuvad kui on vaja.

Suurepärane suvelugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar