2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 4. september 2017

Aarete saar. Must nool


Raamat: Aarete saar. Must nool. Robert Louis Stevenson (1888) 
Hinne: C 
Lühikokkuvõte: https://www.goodreads.com/book/show/34399364-aarete-saar-must-nool
Raamat " Aarete saar" on klassikaline, kümneid poistepõlvkondi erutanud mereröövlilugu, milles leiduvad kõik sellele žanrile omased tunnusjooned: surnud meremehe kastist leitud salapärane kaart, peidetud aarded, mida siirduvad otsima õilsad briti džentelmenid, keda omakorda jälitavad hirmsad mereröövlid, heisates masti piraatide musta Jolly Roger’i, verised heitlused merel ja maal, üle noatera surmast pääsemine ning kõige krooniks leitud varandus ja õnnelik lõpp.

Raamat " Must nool" käsitleb seda perioodi Inglismaa ajaloost, millal Yorkide ja Lancasterite dünastiate vahel toimus äge võitlus Inglise trooni pärast. Seda sõda on hakatud nimetama Rooside sõjaks mõlema suguvõsa vappide järgi, kus olid kujutatud roosid- Lancasteritel valge, Yorkidel punane roos. Rooside sõda kestis kolmkümmend aastat... 
Adventure 

Kapten Flint ja Israel Hands
Billy Bones ja Ben Gunn
Kuna möödunud kuu õhtud ja nädalavahetused veetsin ma tihtipeale vaadates telesarja Black Sails, siis tuli ju ka lugeda läbi Aarete saar, sest Mustade Purjede sündmused toimuvad ju 20 aastat enne Aarete saart ja Mustade Purjede tegelased on kas reaalsed Kariibimere piraadid või siis väljamõeldud piraadid Aarete saarest.

Nii tore on lugeda tuttavaid nimesid, ning veelgi parem on panna nime juurde nägu, või siis vähemalt näitleja nägu, kes antud rolli kehastas. See oli selle raamatu juures hea asi.
John Silver ja Madi

Mis aga oli halb asi – vot ei istunud mulle see stiil ja keel milles raamat oli kirjutatud. Ei tea, kas see tuli nüüd tõlkest või ongi raamat kirjutatud väga arhailises keeles, kuid seda on ikka päris raske ja tüütu lugeda, sest ilmselgelt oli palju otsetõlget ja nii mõneski kohas ei olnud lausetes mingit loogikat.

Kuid lugu on ju iseenesest huvitav ja põnev ning ka Must nool on huvitav, lihtsalt see keel milles ta kirjutatud on, on nii raske ja harjumatu lugeda ja seetõttu ei olnud üldmulje väga hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar