2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 25. september 2017

The Trouble with Twelfth Grave

Raamat: The Trouble with Twelfth Grave (Charley Davidson #12) by Darynda Jones (31.10.2017) RR
Hinne: B
Sellest ajast saati kui Reyes kadus põrgu dimensiooni, kuhu Charley ta kogemata lukustas, on Saatana poeg kuratlikult valmis hävitama seda maailma, mille ta taevalik Vend on loonud. Tema kiiresti muutuvad tujud on aga pannud Charley tiba plindrisse. Ja see pole ainus vürtsikas suutäis ta taldrikul. Samal ajal kui Charley püüab kodustada seda metsikut olendit, kes oli kunagi ta abikaasa, peab ta hakkama saama ka oma igapäevaelu täitvate tüütute olenditega – mõned katsutavad, mõned mitte väga – kui ta püüab ühiskonnas toimuvaid kuritegusid parandada. Kuid seekord ei paljasta ta mõrva. Seekord ta püüab peita mõrva.

Sellele lisaks tuleb tal aidata ka alustavad eradetektiivi firmat – võitmatu müsteeriumite lahendamise duo Amber Kowalski ja Quentin Rutherfordi kehastuses – ja vältida Vatikani uurimisi ta armastatud tütre suhtes, ning Charley ongi valmis alla andma ning isiklikuks ostlemise assistendiks hakkama. Või siis elavaks mannekeeniks. Kuid kui keegi hakkab ründama inimesi, kellel on natuke sensitiivseid kalduvusi, teab Charley et on aeg oma teravad küünised paljastada. Kuid samas, ta esimeseks kahtlusaluseks on olend keda ta on sajandeid armastanud. Seega on peamine küsimus, kas ta suudab taltsutada seda rahutut elukat enne kui ta hävitab kõik mille nimel Charley on nii rasket vaeva näinud?
Paranormal, Romance, Humor

See, sobivalt Halloweeniks ilmuv järgmine Charley lugu on väga huvitav ja ma üldse ei imesta, et seda pakuti NetGalleys lugeda koos esimese osaga.

Nagu ma eelmise raamatu lõpus ütlesin, lõppes too väga kriitilisel hetkel ja uus lugu algab mitte just sellel samal hetkel, kuid nagu ikka, väga Charleylikult, kui ta püüab taas ühte eksinud hinge aidata, kui ta arvab, et tema kodu kummitab. Noh kes keda kummitab, see on alati see suur küsimus, kuid Charley suurem küsimus on hoopis see, kuidas saada tagasi oma abikaasat.

Tõsi Reyes tuli Jumalaklaasist välja, või õigemini lõhkus selle tuhandeks tükiks ja tuli sealt välja koos kõigi nende hingedega, kes seal lõksus oli, kuid samas, see mis sealt välja tuli pole enam päris Reyes. Ja see raevunud jumalus, kelle Charley oli kunagi eelmises elus samuti sinna klaasi vangistanud otsib midagi, kuid ta ei tea päris täpselt mida, sest temas endiselt alles olev Reyes ei anna talle seda infot.
 
Lisaks raevunud jumalusega tegutsemisele (nii unenäo ilmas (taas kord) kui ka ilmsi) peab Charely ka leidma selle, kes põletab ja lõigub inimesi, ning kes on tapnud ta sõbranna vägivaldse endise poisssõbra. Nagu ikka, pole Charleyil hetkegi magamiseks (nagu ta saaks seda endale lubada, kui Reyese kehastus teda unes võrgutab) ega mõtlemiseks, ta peab kogu aeg tegutsema, eriti veel siis kui Michale ise kohale ilmub ning teatab, et tal on veel vaid üks ööpäev Reyes taltsutada või taltsutavad ta igaveseks taevased väed.

Seega ta lendabki ühelt sündmuselt teisele, sepitseb plaane mõrtsuka tabamiseks, Amberi aitamiseks pisivarguse lahendamisel, lahendab vägivaldse poisssõbra mõrva, püüab mõista, mis tuhka või süsi Reyes taga ajab, miks ta maju lammutab, ning kõige lõpuks loeb ta ka pimeda imelapse kirjapandud lasteraamatuid, mis kõlavad vägagi nagu tema elulugu, alates ta jumaliku olevuse sünnist jätkates tema ja Reyese taaskohtumisega ning minnes edasi nende tütre sünniga.

https://lingvistov.com/
Kui kõik need õhus olevad pallid hakkavad lõpuks alla sadama ning üksteise järel ilusti ritta võtavad, saab nii mõnigi asi selgeks, kuid isegi jumalad ei suuda teha kõike täpselt õigel ajal, eriti kui jumalaks on Charley, kes püüab kõiki korraga aidata, seega kui ta jõuab suurima tulekahju kustutamiselt tagasi ja avastab, et ühe teise probleemi lahendamisega jäi ta viis minutit liiga hiljaks, rikub Charley seda ühte reeglit, mida ta rikkuda ei tohiks isegi kui eesmärk on õilis, seega ….

Taas kord jäetakse lugejad kuristiku äärele kõlkuma ja kätega tuuleveskit mängima.

Mulle meeldib see, kuidas need raamatud pole täielikult iseseisvad kuid samas pole nad ka nii teiste raamatutega seotud, et neid üksi lugedes midagi aru ei saaks, pigem on nad kirjutatud täpselt nii, et siin on uusi asju ja piisavalt ka vihjeid vanadele lugudele, et äratada lugejates huvi eelnevad läbi lugeda või siis nagu mina, et võtta natuke siit ja sealt ning neid läbisegi lugedes ka ükskord lõpuni jõuda.

Hea humoorikas ja meelelahutuslik lugemine, mis on täis põnevust ja suhtedraamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar