2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 21. november 2017

Jane of Austin



Raamat: Jane of Austin: A Novel of Sweat Tea and Sensibility by Hillary Manton Lodge (2017)
Hinne: C
Tea mis teeb sind õnnelikuks. Sul pole vaja midagi muud kui kannatust – või anna sellele siis mõni uhkem nimi, nagu lootus“ – Jane Austen, Mõistus ja tunded

Vaid mõningad aastad pärast seda kui nende isa äriskandaal nende elud peapeale pööras, leiavad Jane ja Celia Woodward, et nad peavad lahkuma oma San Franciscos avatud teepoest. Viimane asi mida Jane soovib on lahkuda oma armastatud Valencia tänava poest, kuid Celia nõuab, et nad koliksid Texasesse, Austini linna, seega pakivadki õed kokku oma elamise, noorima õe Margoti ning Jane teepõõsad, ning otsustavad oma eludega taas kord algusest alata.

Kuid elu Austinis pole vaid magus tee ning Taco hommikusöögid. Nende uus elu on täis väljakutseid ning väljaütlemata sõnad hakkavad Jane ja Celia vahel hõõruma. Kui Jane kohtub ning armub kuulsuse alguses olevasse muusikusse, Sean Willisisse, suureneb nendevaheline lõhe veelgi.

Sean tundub kõiki oma teel võluvat, kuid üks isik on tema sarmi vastu siiski immuunne – endine mereväelane kapten Callum Beckett. Callum ei oleks kunagi tahtnud sõjaväest lahkuda, kuid tema isa surm ning jalast ilmajäämine sundisid ta naasma linna kuhu ta poleks muidu kunagi naasnud.

Selles kaasaegses Austini Mõistuse ja Tunnete versioonis peavad Woodwardi õeksed hakkama saama uute relvadega oma köögis, väikese südamevaluga ning õrna lootusega, et tõeline kodu polegi väga kaugel.
Romance, Remake of a Classic

Austini Jane on klassikalise loo kaasaegne versioon, kus tegevus ei toimu mitte Inglismaal vaid Texases, Austeni linnas.
 
Lugu algab küll San Franciscos, üheksa aastat tagasi, kui tüdrukute isa neid teavitab, et kahjuks on tal tööl väga halvasti, teda süüdistatakse rahapesus ja muudes finantspettustes ja nad peavad maja maha müüma ja vanemad õed võivad küll linna jääda, et ülikooli edasi jääda, kuid ta võtaks noorema endaga Kaimani saartele kaasa. Õeksed pole aga sellega üldse nõus. Kui ka Celia oma töö kaotab tänu nende isa skandaalile, siis jätab Jane kooli pooleli ja nad alustavad oma äriga, et raha teenida, kodu luua ja Margoti elu nii normaalse hoida kui võimalik.

Üheksa aasta hiljem, kui nende teepood on nende ümbruskonna tõmbepunkt, nende koogid kuulsad, sureb nende maja senine omanik ja uus omanik, õigemine tema naine, sunnib nad kas tunduvalt suuremat üüri maksma, või siis lahkuma. Kuigi nende pood on populaarne, et ole ta siiski kullaauk, seega tuleb neil uus koht otsida. Lisaks sellele löögile läheb ka Celia oma kauasest poisssõbrast (kes on uue omaniku naisevend) lahku.

Celia leiab neile uue koha nende emapoolse nõbu juures Austinis. Pakitaksegi kõik kokku ja asutakse teele. Viimasel sirgel jäävad nad vihma kätte ja järelkäru katnud puldan lendab minema ning hädas olevatele neidudele tuleb appi „prints valgel hobusel“ – šarmantne teksaslane – Sean Willis. Kes siis suudaks pikale, siredale, sinisilmsele, lehvivate juustega cowboyle vastu panna? Jane igatahes mitte.

Kui nad on end nõbu maale jäävas külaistemajas sisse seadnud selgub, et see poepind mida nad olid vaadanud, on juba müüdud ja kõik uued kohad mida nad vaatavad on üks hullem kui teine.

Jane tunnetab, et Celial on midagi hingel, kuid kolimis šokk ja Seani katkematu tähelepanu kisuvad ta mõtted sellelt pidevalt eemale, seega ei pane ta alguses tähelegi kuidas ta teede segamise ja postitamise ning uute teekookide küpsetamise kõrvalt tasapisi õde kaotab.

Nende nõbu juures pole aga nemad ainukesed külalised. Callum tuli oma viimaselt tuurilt Afganistanist tagasi kanderaamil ning haiglas pidi ta hüvasti jätma oma jalga ülalpool põlve, sest seda siiski ei suudetud päästa. Aastaid tagasi on Callum kaotanud oma venna purjuspäi sõitmisele ning sellel ajal kui ta haiglas oli, suri ka ta isa, seega on ta pärinud perekonna maja ning nende restoraniketi, kuid esialgu on ta oma sõbra juures, et kosuda ning leppida mõttega, et ta peab ükskord selle kõik üle võtma. Callum kannatab ellujäänu süütunde all, sest selles plahvatuses kus ta oma jala kaotas, kaotas ta ka suurema osa oma meeskonnast, kellest ta suutis ohutusse kohta vedada vaid kuus, kellest jäid lõpuks ellu vaid neli.

Jane jääb Callumile kohe silma, kuid Sean on ju algusest peale nende kahe vahel. Tasapisi hakkab Jane ka Callumit nägema, kuid selleks hetkeks on ta juba liialt Seani armunud, seega saavad neist Callumiga sõbrad. Kui aga (nagu oodata oligi) Janel ja Seanil tekivad probleemid ning Callum kuuleb, mis on juhtunud ta kunagise keskkooli aegse kallima ning ta venna eks naisega …

Südamevaluga Jane saab kevadises tormis peaaegu surma ning Callum vigastab taas oma jalga kui ta Jane ohutusse kohta kannab.

Kui te olete lugenud Austeni originaali, siis te teate kuidas lugu lõppeb.

See lugu oli iseenesest andekalt kokku pandud, lihtsalt alati tekib see küsimus, et miks on vaja teha vanast loost uusversioo? Aga raamatus olevad toredad nupukesed tee kohta klassikalistest raamatutes ja retseptid peatükkides mainitud hõrgutistele on päris toredad. Hea lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar