2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

esmaspäev, 6. november 2017

Killman Creek



Raamat: Killman Creek (Stillhouse Lake #2) by Rachel Caine (2017)
Hinne: B
Iga kord kui Gwen oma silmad suleb, näeb ta seda meest oma õudusunenägudes. Nüüd on ta silmad avatud ja mees ei lähe ikkagi ära.

Gwen Proctor võitis võitluse oma laste päästmises oma endise abikaasa, sarimõrtsuka Melvin Royali ning tema psühhopaatidest järglaste, käest. Kuid sõda pole kaugeltki läbi. Seda eriti selle pärast, et Melvin on vanglast põgenenud. Ja eriti Mitte sellest hetkest alates kui ta sai selle ähvardava sõnumi …

Sul pole enam kuskil turvaline …

Tema seinine turvapaik Stillhouse järve kaldal on muutunud lõksuks. Gwen jätab oma lapsed hästi turvatud ning relvasstatud naabri hoolde. Koos Sam Cadega, kes on ühe Melvini ohvri vend, läheb Gwen Melvini jahile. Ta on jahti õppinud ühe haigeima elusoleva mõrtsuka käest.

Kuid see mida ta jahib on palju suurem kui ta kunagi karta oskas – kokku on pandud keeruline ning julm mäng, et teda hävitada. Tema väga väikest sõprade ringi hakkab lõhki rebima kahtlused Gweni suhtes, ning nüüd on talle jäänud veel vaid ta raev ning kättemaks, kui ta oma eesmärgile lähedale jõuab. Ning ühes võib raudkindel olla, üks neist lõpuks sureb.
Mystery, Thriller

Kui esimene raamat meenutas telesarja Langus, siis see raamat on nagu teised Caine sarjad – The Morganville Vampires, Weather Warden, Outcast Season, Revivalist – lihtsalt ilma paranormaalsete ja fantastiliste tegelasteta. Siin on head tegelased head ja halvad tegelased tõeliselt halvad ning kahjuks suudavad need halvad tegelased väga kergesti heade tegelaste mõtetesse imbuda ning neid kahtlema panna kõiges, mida nad siiani teadnud on.

Pärast seda kui Gwen lapsed päästab saab ta teada, et Melvin on vanglast väljas ja tema siiane abistaja on tegelikult teda siidikinnastega täpselt sinna kohta manööverdanud, kus Melvini järglane nad kätte sai. Enam ei aitaks neid uued nimed ja uus elukoht, sest see kes siiani on neile uued identiteedid teinud, on kambas Melviniga. Kuna ta ei saa ka politseile kindel olla, peab ta ise ohu kõrvaldama, et lastel oleks turvaline tulevik.

Seega algab jaht, mille käigus Gwen ja Sam leiavad mõningad niidid, mis viivad neid järgmiste niitideni ja neid aitab ka Sami tuttav FBI’st, kuid Gwen pole ainus kes jahti peab. Oma peibutise on välja visanud ka Melvin ja kui tema oma ohvri kätte saab siis tema tekitatud lained on vägagi hävitava tulemusega. Kuid kuidas sa siis ei usu seda mida sa oma silmaga videol näed. Mis sellest, et kord on juba tõestatud, et Gwen ei aidanud oma abikaasat, kuid kui sa ikka näed videot sellest kuidas ta aitas … kes siis tegelikult valetab, kes on tegelikult selle kõige taga?

Seda on ikka päris õõvastav lugeda, kui kerge on tänapäevases tehnikaühiskonnas rikkuda ära kellegi elu, kui sul on piisavalt kogemusi või siis piisavalt raha, et osta häid võltsinguid, ning on olemas piisavalt palju haigeid inimesi, kes on valmis kõiksuguste jubeduste (normaalsete inimeste jaoks jubeduste) eest maksma, siis tehakse ikka igasuguseid asju ja levitatakse neid dark neti vahetusel. Jah see oli vaid raamat, kuid ma ei imestaks üldse, kui see fantaasia võib olla ka mingil määral reaalsus.

Aga lugu on vaatamata oma jubedustele ikkagi väga, väga hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar