2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 8. november 2017

The Chemist (Keemik)



Raamat: The Chemist by Stephenie Meyer (2016) RR, Pegasus
Hinne: B+
Ta töötas kunagi U.S. valitsuse heaks, kuid sellest ei teadnu pea keegi. Ta oli oma ala ekspert, ta oli üks tumedamaid saladusi agentuuris, mis oli nii salajane, et neil polnud isegi oma nime. Ning kui nad otsustaid, et ta on neile ohuks, ründasid nad ilma hoiatamata.

Nüüd ei ela ta pikalt ühes kohas ega kasuta pikalt ühte nime. Nad tapsid ainsa inimese, keda ta usaldas, kuid miski mida ta teab, teeb ta endiselt ohtlikuks. Nad soovivad ta surma ja kohe.

Kui ta endine juht, pakub talle võimalust püünisest pääseda, mõistab ta, et see on ta ainus võimalus kustutada märklaud ta seljalt. Kuid see tähendab, et ta peab tegema veel ühe otsa oma endise tööandja jaoks. Tema õuduseks teeb saadud informatsioon tema olukorra aga veelgi ohtlikumaks.

Ta otsustab astuda ohule otse vastu, seega valmistub ta oma elu raskeimaks võitluseks ning avastab samas, et ta on armumas mehesse, kes teeb ta elu vaid keerulisemaks ning ellujäämise küsitavamaks. Nähes et ta valikud kaovad valguskiirusel peab ta kasutusele võtma oma unikaalse talendi viisil, millest ta kunagi mõeldagi poleks osanud.
Mystery, Trhiller, Romance

Jah, see on tõesti Selle Stephenie Meyeri raamat, kes sai tuntuks Videviku sarjaga ning kes on kirjutanud ka raamatu Keha. Ei, Keemik pole järg ühelegi neist raamatutest, see on täiesti eraldiseisev ja vägagi kaasakiskuv põnevik, kus loomulikult on natuke romantikat ja huumorit, kuid suurem osa on ikkagi põnevik.

Loo peategelaseks on neiu, keda hetkel kutsugem Alex, kuid see pole ta päris nimi, ta pole oma pärisnime juba kolm aastat kasutanud, tal on palju uusi identiteete, mida ta kasutab vastavalt vajadusele, alati androgüünsed nimed, et ta võiks kehastada nii teismelist poissi kui ka väiksekasvulist naist, sest ta on väike ja ta on poisilik ja nii saab ta end inimeste seas hästi peita oma jälitajate eest.

Ta on andekas arst ja geenius mürkide, toksiinide, rahustite ning opiaatidega. Tema käe all ei suuda keegi kaua vastu panna ning nad on valmis rääkima talle kõike mida nad teavad, ning keegi ei kaota ühtkegi oma ihuliiget ega jätket, ei kaota tilkagi verd ega jää neile ühtegi armi. Alex on see keda nende ülisalajases agentuuris kutsutakse Keemikuks.

Kuid kolm aasta tagasi, pääses ta üle noatera (või siis üle kohvitassi ääre) surmast ja nende kolme põgenemisaasta jooksul on teda veel kolmel korral leitud ning kõrvaldada püütud, kuid Alex on nende jaoks liiga ettevaatlik, ning tema jaoks tähendab hea öine magamine magamist vannis gaasimaski ning õhufiltriga.

Kuid nüüd saab ta oma endiselt juhilt kirja (mis tähendab, et teda on taas leitud) pakkumisega, et kui ta teeb veel selle viimase töö, lõpetatakse ta jälitamine. Kõik mis ta tegema peab on ühelt kooliõpetajal, kes on tumedale poolele üle läinud, kätte saama info laboris välja töötatud viiruse kohta, mida too plaanib üle kogu ameerika laiali lasta, mille tagajärjel sureks miljonid.

Lihtne. Ta alustab tegevust teise plaaniga kui büroo talle andis, uurib oma sihtmärgi kohta infot – surnud vanemad, lahutatud abikaasast, narkoärikast vend surnud vanglas – ning läheb siis teda rahvarohkest kohast üles korjama.

See kõik oleks läinud libedalt kui büroo oleks andnud talle õiget infot, kui ta ise oleks rohkem aega võtnud uurimiseks, kui ….

Alex, Daniel ja Kevin põgenevad. Alex ja Kevin ei saa läbi, Daniel on nende kahe kõrval kui laps, kes alles kõndima õpib, seega teeb ta vigu, mis sunnib neid uuesti põgenema. Kuid nad ei saa ju lõpmatuseni põgeneda. Nende ainus võimalus ellu jääda on oma jälitajaid rünnata. Kui esimene plaan poolepeal läbi kukub tuleb asuda järgmise juurde ning lõpuks on väga hea, et Daniel ja Kevin pole mitte ainult identsed kaksikud, vaid nad on ka peegel kaksikud.

See põnev põgenemise ja suhete lugu on vägagi kaasahaarav. Loo peategelane Alex on tavaliselt sellistes raamatutes tõesti meessoost ning Daniel võiks vabalt olla Danny – õrn ning ullike neiu, kuid siin on vastupidi, Alex on väike, kuid võitlustäis noor neiu, ning Daniel ja ta kaksik Kevin on pikad ja siredad sportlikud noormehed, lihtsalt üks on sõjaväekoolis treenitud salajõudude endine agent ning teine on söögitegemist armastav kooliõpetaja. Hea kolmik, keda saadab suur must koer Einstein. Arvestades seda, mis raamatud ma just lõpetanud olin, siis ootasin ma ka siin, et keegi mängib topeltmängu, kuid see polnud selline lugu.

Väga hea lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar