2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

teisipäev, 30. jaanuar 2018

Uncommon Type: Some Stories



Raamat: Uncommon Type: Some Stories (Ebaharilik šrift) by Tom Hanks (2017), Tänapäev, RR, A
Hinne: B
Seitseteist suurepärast lühilugu näitavad et kahekordne Oscari võitja Tom Hanks on täpselt sama andekas kirjanik kui näitleja.

Ida Euroopa immigrant jõuab New Yorki pärast seda kui kodumaal toimuv kodusõda on lõhki rebinud nii ta pere kui senise elu. Mees kellele meeldib keegel, viskab perfektse skoori – ja sedasi veel kord ja veel kord ja veel palju järgmiseid takkapihta ning sedasi saab temast ESPNi uusim kuulsus, mis paneb ta valiku ette, kas valida kuulsus ja täpsus, kui see hävitab millegi mida ta armastab. Ekstsentrikust miljardär ja tema truu assistent lähevad Ameerikast otsima seda järgmist ostu ning leiavad linnakest, motelli, armastuse ning ka reaalse elu. Need on vaid mõned lood mida Tom Hanks jutustab omaesimese lühilugude kogumikus. Need lood on täis üllatusi, intelligentsi ja südantsoojendavaid hetki.
Short Stories, Fiction, History, Drama, Humor

No mõelge ise, kui teile pakutakse lugeda Tom Hanksi, TOM HANKSI mõelge ikka, lühilugude kogumikku, siis ju ikka peab proovima, kuidas ta selles meediumis hakkama saab. Ja saab, ikka väga hästi saab.

Need seitseteist lühilugu on paljudest erinevatest asjadest ja nad kõik on väga hästi kirjutatud. Mõned lood on samade tegelastega, et siis nagu järjelood, kuid enamasti on nad kõik omaette pärlid. Tõsi, üks „järjelugu“ on natuke segane, kuid see on taotluslik ja kui lugeda neid nii nagu nad on kirja pandud, siis on nad päris andekad.

Kuid kõiki neid lugusid seob üks asi, üks masin, kas siis uuem versioon või vanem, kuid neid kõiki seob trükimasin. Kas siis peategelane ostab just masina garaažimüügilt ning siis parandusse viies ostab veelgi parema ja hakkab selle peal oma elu kirja panema, või siis on peategelane kirjanik, kes oma lood trükib, või trükib poeg oma emale tema kontoris väikse armsa sõnumi, või lihtsalt on trükimasin toasisustuse osa, kuid trükimasin seob neid kõiki lugusid.

Teine asi, mis minu jaoks sidus neid kõiki lugusid oli see, et ma tabasin end tihti mõttelt, et aaaaa, see lugu võis sündida ühe või teise filmi võtete eel või ajal või järel, sest kuidagi midagi tundus olevat tuttavat ühest või teisest filmist või rollist.

Hea lugemine igatahes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar