2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

kolmapäev, 16. mai 2018

The Wolf


Raamat: The Wolf (Under the Northern Sky #1) by Leo Carew (2018) 
Hinne: C
Julmus ja surm on tulnud Põhjataeva alusele maale.
Anakimi rahvas on elanud eraldatud metsades ja mägedes musta jõe taga, põhjataeva all.
Nende iidsed kombed on sepistatud Unthanki hõbedasse ning uuristatud nende kodumaa halli kivisse, samas kui nende elusid mõõdetakse sajandite mitte aastatega.
Vastupidiselt Lõunapoolsed elavad hetkes, nende elujõud on palju otsekohesem ning üürikesem kui nende Anakimi naabrite oma.
Nende kahe väga erineva rassi vaheline rahu on vägagi õrn ja seegi puruneb kui Lõunapoolsete armee ujutab üle põhjapoolsed alad.
Seega äratatakse ellu nende kahe rahva igivana vihkamine ja hirm. Sõja keerises kerkivad esile kaks liidrit, kes viivad oma rahva võidule.
Vaid üks neist saab ellu jääda.
Drama, Fantasy, War
 
Kuidas siis seda lugu iseloomustada – kui te olete juhuslikult näinud sarja The Last Kingdom, mis on tehtud Bernard Cornwelli samanimelise raamatu põhjal, siis on The Wolf süžee teile üsnagi ära tuntav.

Lugu algab siis suure lahinguga Lõunapoolsete ja Anakimide vahel jõe kaldal. Mõlemilt poolt saadetakse välja esindajad – Anakimid saadavad kuninga, tema poja ja nende ihukaitsjad, ning Lõunapoolsed saadavad välja väepealiku, tema kapteni ja paar sõjameest. Kuumad sõnad, ähvardused, ärplused … selline tavaline pikkuse mõõtmine, siis pööratakse ümber ja minnakse oma vägede juurde tagasi.

Anakimid ründavad esimestena, sest neid eraldab ju vaid vesi ja need Lõunapoolsed on väikesed nõrgad ussikesed. Kuid neil ussikestel on mõistus ja hambad, teravad hambad, mis on peidetud vette ja seega on sellel rünnakul vägagi verised ja Anakinidele laostavad tagajärjed. Järgnenud võitluses hukkub ka kuningas ja kuningapoeg tormab võitlusesse oma isa surnukeha ära tooma, kuid ta ihukaitsjad püüavad teda kindlast surmas tagasi hoida, kuigi ta saab piisavalt haavata.

Ka Lõunapoolsed kaotavad oma väepealiku ühe bersekreri käe läbi, seega saabki alguse kahe noormehe lugu – Anakimide printsi Roperi ja Lõunapoolsete tõusikust kapteni Bellamuse lugu. Roper on alles kaheksateist, alles tulnud tagasi noorte koolitusest ja nüüd on temast äkki saanud uus kuningas keset poliitilist võimuvõitlust ja Lõunapoolsete rünnakuid ja Bellamus tahab tõestada oma kuningale ja kuningannale, et kuigi ta pole kõrgest soost on ta palju parem sõjapealik kui keegi teine, sest tema tunneb nende põhjapoolset vaenlast.

Järgnevad poliitilised liidud, salajased rünnakud nii omade kui ka vaenlase vastu, võidud ja kaotused ja täiskasvanuks saamine kiirkorras. See kõik on aeglase rütmiga lugejate üha sügavamale kiskumine, sest kui sa juba kord lugema hakkad, siis on üsna kahju end ühtäkki lõpust leida ja tegelikult pole lugu ju veel nagu alanudki, kuigi raamat on 465 lehekülge ja siin toimub väga palju.

Huvitav idee ja hea teostus, näis kuidas edasi läheb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar