2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

neljapäev, 8. veebruar 2018

Beyond Danger



Raamat: Beyond Danger (Texas Trilogy #2) by Kat Martin (2017)
Hinne: D
Texase rikkur Beau Reese on maruvihane. Ta on kaks meetrit pikk, vastikult rikas, piltilus ning tige kui herilane. Tema kuuekümne aastane isa, Steward, endine senaator, on teismelisele tite teinud. Ta suudab end vaevu vaos hoida, kui ta saab veel ühe üllatuse osaliseks. Tundub et Steward on oma majja toonud veel ühe teise naise …

Beau eeldab koheselt, et imekaunis Cassidy Jones on tema isa uus armuke. Vähemat on see naine täisealine. Kuid need mured jäävad tahaplaanile, kui Beau leiab oma isa ta kabineti põrandalt vereloigust – ning Cassidy kõnnib ruumi sisse just siis kui ta on mõrvarelva oma isa rinnust välja tõmmanud.

Üks šokk järgneb teisele. Keegi jälitas Stewardit ning mees palkas Cassidy välja uurima, kes ja miks teda jälitas. Aga nüüd peab Cassidy asuma hoopis ta mõrtsuka otsimisele. Ta usub oma hinges, et see ei olnud Beau. Ja Beau instinktid ütlevad talle, et see polnud Cassidy. Olles veendunud, et nad peavad tõe teada saama, moodustavad nad poolsõbraliku liidu – liidu, mis toob neid üksteisele üha lähemale – ning ka lähemale ohule ja rohkemale veelgi …
Romance, Criminal mystery

Kas mäletate, kuidas ma iseloomustasin eelmise raamatu ülesehitust? Aga tegelikult oli see ikka vägagi kindla šablooni järgi kirjutatud lugu – esimesel kohtumisel särisev negatiivsus, esimene laip, ähvardus, 30% peal esimene seks, kokkukolimine turvaeesmärkidel, kangelaste kinnisideed suhete koha pealt, pahalase (käsilaste) leidmine ilma ametivõimude abita, seks kõikjal ja enamasti vägagi absurdsel ajal, pahalase sidumine terroriaktiga, üle noatera pääsemine eluga, lahkuminek täiesti jaburatel põhjustel, õnnelik taasühinemine.

No vot, ka see raamat on samasse vormi valatud. Lihtsalt kui eelmise loo peategelane oli neiu, siis siin on noormees see kes astub esimesena lavale. Et siis Beau, taas kord üks meesiludus, kes saab oma musklid lihtsalt ilusast olemisest ja ei peagi tunde jõusaalis veetma … see selleks … kes on megarikas, juba ta pere oli megarikas, kuid tema on oma miljardid ise teeninud ja oma isast hoiab ta kaugele, kui just ei pea temaga rääkima. Noh seekord ta siis lähebki isa peale karjuma, et kas ta ka teab, et Beau on endale lõpuks ometi õde saamas ja kas vanamees ka üldse mõtles mida teeb. Ja siis astub sisse Cassidy, ristsugutis iluvõimleja ja klassikalise assistendi vahel, kes läheb kaasa isa tutvustusega, et Cassidy on ta erasekretär. Särin, tulevärk, valesti mõistmine.

Järgmine päev leiab siis Beau isa tühjast majast, kirja avamisnuga rinnus, Cassidy astub sisse kui Beau püüab isa päästa. Õnneks ei ole see selline lugu, kus peategelased hoiavad kiivalt enda teada asju, mida nad üksteisele rääkima peaks esimese asjana, et arusaamatusi ära hoida, siin räägivad nad koheselt välja kõik kõige tähtsamad asjad, kuid see ei tähenda sugugi, et neil ei ole mõningaid jaburaid arusaamu elutõdedest, aga eks selle vastu aitab ju see kui jõutakse looga 30% juurde ja voodisse. Vähemalt mingil määral.

Järgneb siis tüüpiline politsei uurimisest eemale hoidmine, FBI kaasamine, rohke seks, kokkukolimine, arusaamatused, kopteri tiheliini taastamine linnakese ja Dallase vahel, paar käpardist kõrgelt tasustatud palgamõrtsukat, Beau uhkete autode vanarauaks muutmine, esialgsete ideede valedeks tunnistamine ja siis uute põhjenduste leidmine, mis toob taas mängu Lähis-Ida terroristid.

Seega te juba võite aimata, et ka see romantiline põnevusdraama leiab oma õnneliku lõpu.

Ka see oli jabur lugu, milles olid arusaamatud vasturääkivused ja ilmselgelt pingutatud sisuliinid ning uskumatud põhjendused. Pole ikka minu sorti raamatud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar