2024

Artemiz's 2024 book montage

Cluelessly Yours
The Library of Heartbeats
Finlay Donovan Is Killing It
Tuvi tiivad
Geneva: A Novel
The Ladies Rewrite the Rules
Heartsong
The Seven Husbands of Evelyn Hugo
That's Not My Name
The Coworker
The Teacher
Maagilise maailma vardjad
Skyward
The Magic All Around
Kohtamine kurjusega
When Grumpy Met Sunshine
Lottie Brooksi täiega jube koolireis
Fable
Rotisaar ja teisi lühijutte
A Death in Diamonds


Artemiz's favorite books »

reede, 27. detsember 2013

TRUE

Raamat: True (True Believers #1) by Erin McCarthy (2013)
Hinne: C
Kui Rory Macintoshi toakaaslased avastavad, et nende tuupur ning arg toakaaslane pole veel kunagi kutiga olnud, otsustavad nad, puhtast headusest, et nad peavad aitama oma sõbral ta süütust kaotada, palgates enesekindla, tatokatega noormehe Tyler Manni seda väikest viga parandama … seda muidugi Rory teadmata.

Tyler teab, et ta pole Rory jaoks piisavalt hea. Rory on tark, ta õpib arstiks, samas kui Tyler ise saab vaeva oma kiirabiarsti kursustegagi hakkama, lootes sedasi oma nooremad vennad kodus valitsevast hullumajast päästa, kus nende narkarist ema ende elu põrguks teeb. Kuid ta ei suuda vastu panna Rory toakaaslaste pakutud võimalusele Roryt paremini tundma õppida. Selles ausas tüdrukus on miski, mis sunnib Tylerit üha uuesti Rory juurde tagasi tulema, kuigi ta teab, et ta ei peaks seda tegema.

Nad mõlemad on segaduses, kuna tavaloogika ütleb, et nad ei peaks koos olema kuid iha seob neid kirglikusse suhtesse. Kuid see kõik lõppeb kui Tyleri segane perekond ähvardab Rory tulevikku rikkuda, ja Roryl tuleb otsustada, kas lõpetada suhted Tyleriga või järgneda oma südamele, mis iganes ka tulevik ei tooks …
Romance, YA

See on üks lugu mis oleks nagu segu raamatutest Beautiful Distaster jaLosing IT – peategelasteks on nohikust kenake tütarlaps, kes on veel neitsi ning halvast perest pärist ohtralt joov ja suitsetav tatokatega tõsiselt tark poiss, kellele elu lihtsalt pole väga häid kaarte kätte jaganud.

 Täiesti tavaline YA lugu – kaks täiesti erinevat ja tavaolukorras mitte kokku saavat inimest on kui loodud üksteise jaoks ja kuigi nad teevad üksteisele palju haiget jäävad nad siiski kokku.

Ma peaaegu panin raamatu käest juba enne esimese peatüki lõppu, kui Rory õhkab raamatu palguses ühe üsnagi imeliku, ilmselge narkari järele, kes Rory peaaegu vägistab. Ma mõtlesin, et kui see nii edasi lähebki, et kui see narkar ongi meie kangelane, kes oma käitumist muudab raamatu edenedes, siis ma seda küll edasi lugeda ei taha. Kuid ei, selle narkari asemele astub kangelase kohale hoopis rohkelt õllet joov, ahelsuitsetaja, kellel on kolm venda ning kelle ema on narkar (raamatus on tema kõige šokeerivam asi tema tatokad, kuid see on joomise ja suitsetamise kõrval tühiasi minu meelest). See ongi see miks mulle meenus kohe Beautiful Disaster, sest ka seal on peategelasteks nohikust tütarlaps ning tatokatega joodik. Miks küll kirjutatakse YA raamatuid, kus joomine ja suitsetamine on cool ja tore ja miks on need raamatud populaarsed?

Ühesõnaga iseenesest polnud ju lugu väga paha, kuid need kaks peategelast – näide tavalisest ameerika kodust, kus mees on joodik despoot ja naine kõrgharidusega tuhvlialune – on põhjuseks miks ma ilmselt ei võta sarja järgmisi osi ette, kuna edasi tulevad lood Tyleri vennast ja nende onupojast, kellest üks on joodik ja teine endine vang ning tüdrukuteks on Rory toakaaslased ja sõbranna – ma usun, et ma leian palju paremaid raamatuid nende asemele lugemiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar